Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

EU's revisorer: Ungdomsgarantien er et flop

Kommissionen plejer at fremhæve ungdomsgarantien, som skal få unge især i Sydeuropa ud af arbejdsløshed, i skåltaler, når EU's resultater skal fremhæves. Men det bør den holde sig fra. Det er budskabet fra EU’s revisorer, som i dag kommer med kritik af programmet.
04. apr. 2017 | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Hvad kan man få for 6,4 milliarder Euro.

Ikke ret meget, hvis de er blevet brugt på EU's såkaldte ungdomsgaranti.

Det er budskabet fra Den Europæiske revisionsret, som har kigget EU-programmet efter i sømmene.
Ungdomsgarnatiens mål er at medlemsstaterne sikrer, at alle unge, senest fire måneder efter at de er gået ud af skolen eller er blevet arbejdsløse, får et kvalitetstilbud om beskæftigelse, videreuddannelse, lærlingeuddannelse eller praktikophold. 

Herudover oprettede EU ungdomsbeskæftigelsesinitiativet for at øge støtten til de regioner og personer, der er hårdest ramt. Og her er der altså brugt en række milliarder Euro, særligt i Sydeuropa, som revisorerne har svært ved at se effekten af.

I deres rapport efterlyser de blandt andet en klar strategi og mål for initiativerne. Desuden peges der på, at forventningerne til effekten har været for urealistiske, ligesom der ikke har været foretaget gode nok analyser af behovet for de enkelte initiativer.

Læs undersøgelsen her.

Kommissionen har ved flere lejligheder fremhævet ellers fremhævet programmet som en succes. Noget vi også har dækket her på Fagligt.EU – læs for eksempel her.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu