Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Dansk regering kan komme i mindretal på servicekortet

Kommissionen er kommet med et udspil til et såkaldt servicekort for virksomheder, der sælger tjenester på tværs af grænser. Et kort, som fagbevægelsen mener kan åbne for mere social dumping. Nu kan den danske regering risikere at blive bundet på hænder og fødder af et flertal i Folketinget.
27. jun. 2017Social dumping | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Servicekortet er ikke populært. Hverken i mange af de sektorer, det er tiltænkt. Eller blandt de europæiske fagforeninger. Læs mere her.

Nu risikerer den danske regering, der har et mere positivt syn på kortet, at komme i mindretal. Det viser en rundringning, som Mandag Morgen har lavet.

”Vi kan faktisk ikke rigtig forstå, hvem der ønsker det her forslag, og opfatter det som et ideologisk præget udspil fra liberalistiske kræfter i EU-Kommissionen, siger Peter Hummelgaard”, EU-ordfører for Socialdemokratiet således til Mandag Morgen.

Heller ikke Kenneth Kristensen fra Dansk Folkeparti er glad forslaget: 

"Der er et stort behov for, at EU tager ansvar for at bekæmpe social dumping. Forslaget her går i den modsatte retning, og vi kan risikere, at det fremmer social dumping. Det er ikke det, vi ønsker".

Også SF er kritisk:

”Man kan selvfølgelig ikke have noget imod en forenkling, men der er for mange smuthuller i forslaget, og så bekymrer det mig, at det land, der udsteder kortet, også har kontrolbeføjelsen”, siger Holger K. Nielsen.

Dermed kan Brian Mikkelsen risikere at måtte se langt efter at få mandat i Europa-Udvalget i Folketinget, når sagen efter planen behandles der efter sommerferien op til et Ministerrådsmøde i EU.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu