Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Kommissionens udspil på luftfart letter i morgen

Kommissionen kommer efter planen med udspil på luftfart i morgen op til ministerrådsmøde om transport. Der bliver kun tale om et udspil, der forholder sig til hvordan den eksterne konkurrence fra blandt andet Golf-staterne skal håndteres. Holland efterspørger allerede nu, at Kommissionen skal komme med udspil, som bekæmper den sociale dumping også inden for EU, og Europa-Parlamentet er tidligere på året kommet med samme budskab.

07. jun. 2017Social dumping | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Delayed. 

Kommissionen skulle efter planen være kommet med sit udspil på luftfartsområdet i dag. Men det er skudt til i morgen, så det kommer op til, at ministerrådet mødes for at drøfte transport.

Fra flere sider forlyder det, at der blive tale om et udspil som udelukkende kredser om, hvordan den store eksterne konkurrence fra blandt andet Golf-staterne skal håndteres. 

Kommissionen ønsker stærkere værktøjer til at bekæmpe markedsforvridninger gennem statsstøtte. Værktøjer, som Kommissionen gerne selv vil have i hænderne fremfor at lade medlemsstaterne en for en håndtere de udfordringer. 

At der er massive udfordringer med konkurrencen fra blandt andet Golf-staternes selskaber, kan man erfare i denne kampagne, som LO i Danmark også støtter op om.

Hvad blev der af kampen mod social dumping?

Hvad man formodentligt kommer til at kigge langt efter, når udspillet lanceres i morgen, er en indsats mod social dumping i luftfarten i EU. Det på trods af, at Europa-Parlamentet tidligere på året vedtog en betænkning, der ellers mere end tydeligt opfordrede Kommissionen til også at gøre noget på det felt.

Holland vil allerede i morgen på ministerrådsmødet opfordre Kommissionen til at komme i sving også her. 

Imens afventes der også, at den danske regering kommer med sit udspil til en national luftfartsstrategi, som har været meget længe undervejs. Et indblik i, hvordan regeringen anskuer lavprisselskaberne fik man dog, da den lancerede sin nye store økonomiske plan. Her opfattes selskaber som Ryanair som rollemodel for, hvordan væksten skal skabes fremover.

Det har allerede fået FPU, flypersonalets faglige organisation, til at kritisere tonerne fra regeringen.
 

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu