Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Barselsorlov kommer sandsynligvis på EU-dagsordenen næste år

Dagens forside på Politiken har igen fået barselsdiskussionen til at rase i Danmark. I EU kommer barsel med stor sandsynlighed på dagsordenen til næste år.
14. nov. 2016Løn, pension, orlov | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Det er både godt for samfundet og kvinderne, når mændene tager barsel. Det er budskabet på dagens forside af Politiken – læs mere her.

Og det er ikke kun i Danmark, at barselsspørgsmålet igen kravler op af dagsordenen.

Til næste år kommer EU-Kommissionen med en række tiltag på det såkaldte work-life balance område. Det har den allerede signaleret i sin arbejdsplan for 2017.

Og en del tyder på, at det kan komme til at rumme en revision af det eksisterende barselsdirektiv, blandt andet med det mulige udfald at der sker en forlængelse af barselsperioden. Det kan også rumme en revision af forældreorlovsdirektivet, ligeledes med mulighed for en forlængelse af perioden.

Hvad tiltagene konkret kommer til at indholde er stadig ikke klart. Arbejdsmarkedets parter bliver konsulteret på europæisk plan.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu