Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Anklage: Kommissionen sylter Uber-sager fra Frankrig

Ifølge kilder i Kommissionen sylter kommissionsformand Juncker med vilje en række sager, som Uber har bedt om bliver rejst mod Frankrig. Kommissionen afviser.
24. nov. 2016Løn, pension, orlov | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Der er valg på vej i Frankrig. Og for at dæmme op for endnu en populistisk valgsejr, har toppen i EU-Kommissionen valgt at sylte en række sager, som Uber har bedt dem undersøge i forhold til Frankrig. 

Uber føler, at de bliver diskrimineret i Frankrig på en række punkter i forhold til at drive forretning i henhold blandt andet Servicedirektivitet. Men det er der ifølge flere kilder sat en en prop i fra øverste hold i Kommissionen i forhold til at gå videre med.

Motivet bag at holde sagerne hen skulle angiveligt være at forhindre endnu en sag, hvor franskmædnene lige op til et valg vil føle, at globale virksomheder som Uber sætter sig på det franske marked.

Kommissionen afviser, at der skulle være tale om politiske vurderinger. Sagerne kører deres normale gang, lyder det.

Historien, som Politico.eu står bag, er interessant, da EU-domstolen i næste uge netop går i gang med at tage stilling til spørgsmålet om Ubers karakter – om det blot er en online tjeneste eller i stedet en taxi-virksomhed, der så skal behandles derefter juridisk.

Læs mere om anklagerne om syltning her.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu