Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Britisk arbejdsret punkterer UBER: jeres chauffører er ansatte og ikke selvstændige

En opsigtsvækkende dom fra arbejdsretten i London slår nu fast, at UBER ikke kan betegne deres chauffører som selvstændige men at de skal opfattes som ansatte. Det betyder blandt andet, at de har ret til feriepenge, pauser og en mindsteløn.
28. okt. 2016Løn, pension, orlov | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
UBER er netop kørt ind i en juridisk blindgyde i Storbritannien. 

I en længe ventet og opsigtvækkende dom, slår arbejdsretten i London fast, at UBER ikke kan betegne sine chauffører som selvstændige. De er at regne som ansatte med de rettigheder, der følger af det.

Ifølge dommen skal UBER derfor hoste op med blandt andet feriepenge og en mindsteløn samt sørge for pauser til deres chauffører.

Og det er en streg i regningen for UBER, der har over 4000 chauffører alene i Storbritannien. De har også straks anket afgørelsen.

Hos chaufførerne, som har anlagt sagen, er der dog stor glæde: 

”Der køres ofte i mange timer i stræk, uden at det fører til penge nok til at dække bare basale leveomkostninger. Det er dette arbejde, som har gjort bagmændene bag UBER til mange-millionærer”, sagde deres advokat Nigel Makay efter retsmødet.

Læs mere om sagen hos BBC her

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu