Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

EU-Parlamentet kræver regler mod kræftfremkaldende stoffer

Det samlede Europa-Parlament vedtager rapport, der kræver strammere regler mod flere kræftfremkaldende stoffer. Rapporten af Socialdemokraternes Ole Christensen går imod den danske regerings nedskæringer på arbejdstilsyn

25. nov. 2015 | Af Fagligt.eu

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Et stort flertal i Europa-Parlamentet stemte i dag for, at arbejdsmiljøet i EU får et løft, og der bliver strammere regler for bruges af kræftfremkaldende stoffer. Rapporten fra Socialdemokraternes Ole Christensen lægger også på til, at indsatsen mod blandt andet stress bliver stærkt forøget og også indsatsen mod muskel- og skeletskader.

Rapporten er Europa-Parlamentets bidrag til den ny EU-strategi for sikkerhed og sundhed 2014-20 og kommer på eget initiativ. Men Ole Christensen håber, at den bliver taget alvorligt. Hvert år dør flere end 4.000 mennesker på de europæiske arbejdspladser og over 150.000 mennesker, fordi de er ramt af en sygdom, der stammer fra deres arbejde. De tal skal ned, mener han.

-          Nu er det tid til at sætte handling bag initiativerne og presse på for lovgivning på området, siger Ole Christensen.

Han hæfter sig ved, at arbejdsmiljøet er presset i flere lande, og at endog den danske regering nedlægger omkring 150 arbejdspladser i Arbejdstilsynet. Rapporten fra Europa-Parlamentet lægger ellers op til, at EU-landene skærper overvågningen af arbejdspladser for at få antallet af ulykker og skader bragt ned.

Rapporten understreger, at ”arbejdstilsyn spiller en central rolle i håndhævelsen af arbejdstagernes ret til et sikkert og mentalt og fysisk sundt arbejdsmiljø …” Den opfordrer medlemslandene til at følge FN’s arbejdsmarkedsorganisation ILO’s standarder og retningslinjer for arbejdstilsyn og netop sikre, at ”der er tilstrækkeligt personale og ressourcer til rådighed til gennemførelse af arbejdstilsyn og forbedring af uddannelsen af arbejdsinspektører.”

-          Normalt bliver Danmark set som et foregangsland, når det kommer til arbejdsmiljø og sundhed på arbejdspladsen. Det er dybt beklageligt, at regeringen nu sætter den position over styr, siger Ole Christensen, der bemærker, at regeringens støtteparti Dansk Folkeparti endog har meldt ud, at besparelserne vil koste ulykker på danske arbejdspladser.

 

Rapporten fra Ole Christensen kan hentes her.

 

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu