Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

LO: Kommissionen burde gøre mere for at forhindre kræftfremkaldende stoffer

I går lancerede EU-kommissionen en ny del af sin indsats mod kræftfremkaldende stoffer på arbejdspladser. LO og resten af den danske fagbevægelse finder det skuffende, at der kun er tale om at begrænse fem stoffer.
11. jan. 2017 | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Kommissionen er for tiden ved at revidere kræftdirektivet. Læs mere her.

Derfor lancerede den allerede sidste år en del af et samlet udspil. Her blev der sat begrænsninger på 13 kræftfremkaldende stoffer.

I går kom endnu en del af dette udspil. Men her blev der kun sat begrænsninger for fem nye stoffer. 

Det er for uambitiøst, lyder det fra Morten Skov, som er næstformand i LO:

"Kræftfremkaldende stoffer er den suverænt største dræber på de europæiske arbejdspladser. Derfor er det naturligvis positivt, at Kommissionen nu introducerer grænseværdier for en række nye stoffer. Men jeg må samtidig sige, at vi havde håbet på et mere ambitiøst udspil fra Kommissionens side. Direktivet bør således omfatte grænseværdier for langt flere af de helt farlige stoffer – for eksempel havde vi gerne set, at der i direktivet fastsættes grænseværdier for dieseludstødning". 

Også den europæiske faglige sammenslutning er skuffede. Deres kommentar findes her.

Kampen mod kræftfremkalende stoffer på arbejdspladserne er helt central, da anslået 100.000 europæere hvert år dør på grund af disse.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu