Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Samuelsen i angreb på EU's indsats for bedre arbejdsmiljø

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) brugte juleferien på at kritisere, at EU hæver standarderne på arbejdsmiljøområdet. Det kommer op til, at EU-Kommissionen i næste uge kommer med udspil til at forhindre flere kræftfremkaldende stoffer på arbejdspladserne. LO ryster på hovedet af ministerens udmelding.
02. jan. 2017 | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Julefreden blev afbrudt, da Anders Samuelsen i et interview på TV2 News sendte en skarp kritik af EU afsted: EU skal holde op med at blande sig i arbejdsmiljøspørgsmål – det må være op til de enkelte medlemslande.

Kritikken kommer blot en uge før, at EU-Kommissionen kommer med endnu et udspil til at forhindre kræftfremkaldende stoffer på arbejdspladserne (læs mere her). Et af de eneste udspil på arbejdsmiljøområdet, som Kommissionen har på programmet.

I LO ryster man på hovedet over Samuelsens melding. Arbejdsmiljø må netop ikke blive et område, hvor landene konkurrerer mod hinanden og dermed trækker niveauet ned.

Læs mere hos avisen.dk, der har dækket sagen her.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu