Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Ugen der kommer i Bruxelles

Udstationering, kampen mod kræftfremkaldende stoffer, social søjle og fuldt fokus på erhvervsuddannelser.
05. dec. 2016Det sker i denne uge i EU | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
En ny uge er i fuld gang.

Oven på premierminister Renzis afgang i Italien og den følgende politiske krise i landet, er hele EU og især Eurozonen mærket af efterskælvene her i begyndelsen af ugen.

I morgen tirsdag begynder den politiske uge for alvor i Bruxelles.

På et ministerrådsmøde skal planerne om at udvide den europæiske investeringsfond drøftes. Læs mere her.

Desuden holder ILO en stor konference med deltagelse af flere kommissærer med fokus på arbejdstagerrettigheder i handelsaftaler. Læs mere her.

Onsdag holder Kommissionen sit ugentlige møde. Her er der i denne uge blandt andet lærlingeforløb på dagsordenen. Igennem hele ugen sætter EU i det hele taget fokus på erhvervsuddannelser og lærlingeforløb. Få et overblik over de mange arrangementer her.

Torsdag er der møde i Europa-Parlamentets beskæftigelsesudvalg. En række vigtige sager er på dagsordenen – blandt andet revisionen af kræftdirektivet samt den kommende søjle for sociale rettigheder. Arbejdet med denne søjle dækker vi senere på ugen her på fagligt.eu.

Torsdag er der også ministerrådsmøde. Her skal revisionen af udstationeringsdirektivet samt den sociale søjle behandles. Læs meget mere om udstationeringsdirektivet her.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu