Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Ugen der kommer: Så lakker 2016 mod enden - med en slutspurt

Så lakker arbejdsåret mod enden i Bruxelles. Vi går ind i den næstsidste uge med aktivitet, før alt lukker ned og alle flyver hjem til jul. Men det bliver en meget vigtig uge set med danske faglige øjne, ikke mindst da sociale ydelser for vandrende arbejdstagere er på dagsordenen. Og så kommer alle stats- og regeringslederne til byen.
12. dec. 2016Det sker i denne uge i EU | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Alle Europa-parlamentarikerne har pakket kufferterne og er draget syd på. Dog ikke på juleferie men til Strasbourg, hvor parlamentet holder sin plenarsamling. Blandt andet skal medlemmerne i morgen behandle Kommissionens nye store energiudspil – læs vores dækning af udspillet her.

Ugens mere dramatiske begivenheder foregår også i Strasbourg torsdag men med Kommssionen som nøglefigur. 

I morgen kommer Kommissionen efter planen med sit udspil til, hvordan sociale ydelser for vandrende arbejdstagere fremover skal koordineres. Den er ventet med spænding – for får Danmark for eksempel mulighed for at indeksere børnechecken? Næppe. Læs vores optaktsartikel her og følg med i morgen, når vi dækker sagen her på siden.

I morgen kommer Kommissionen også med et udspil til, hvordan det Indre Marked skal komme til at fungere bedre. Ikke mindst når det gælder handel med tjenesteydelser på tværs af grænser. Her spiller det såkaldte servicekort en central rolle. Læs vores optakt her – og følg med i vores dækning i morgen.  

Onsdag mødes den europæiske fagbevægelse til møde i Bruxelles – det såkaldte eksekutivmøde. På dagsordenen er blandt andet bedre beskyttelse af whistleblowers.

Torsdag samles alle stats- og regeringsledere i Bruxelles til årets sidste topmøde. Der vil mest være fokus på migration og sikkerhed, men også spørgsmålet om udviklingen af Det Indre Marked – herunder muligvis servicekortet – udvidelsen af investeringsfonden (se vores omtale her) samt ungdomsgarantien. Du kan se et udkast til konklusioner fra mødet her.

Ugen rundes af fredag med et større arrangement hos det europæiske faglige forksningsinstitut ETUI i Bruxelles med fokus på kræftfremkaldende stoffer på arbjedspladsen. Læs programmet her.

Hvis du vil vide, hvorfor kampen mod kræftfremkaldende stoffer, som er en af den danske fagbevægelses hovedprioriteter i arbejdet med at påvirke EU-lovgivningen i denne tid, er vigtig, så tag et kik på denne infografik.

Velkommen til en ny uge i Bruxelles, Strasbourg og omegn. Set med faglige briller.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu