Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Ugen der kommer i Bruxelles: Følg pengene

Budgettet for 2017 skal på plads, fokus på whistleblowers i Europa-Parlamentet og ekkoet efter det amerikanske valg runger stadig.
14. nov. 2016Det sker i denne uge i EU | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
”Følg pengestrømmen”. Sådan lyder et godt råd inden for journalistik, når man skal finde frem til de vigtigste historier.

Sådan er det også i Bruxelles i denne uge.

Mens der forhandles finanslov i Danmark begynder de sidste og hårde forhandlinger om EU’s budget for 2017 i denne uge. Læs Altingets dækning af udfordringerne her.

Onsdag i denne uge er medlemsstaternes økonomi også på Kommissionens ugentlige møde. Vi følger op her på fagligt.eu særligt med fokus på, hvilke ord Danmark får med på vejen. 

I morgen afholdes hele tre ministerrådsmøder. Men ikke meget af direkte faglig interesse, udover at EU’s langsigtede budget også er på dagsordenen der. Få et overblik over møderne her.

I dag fylder efterdønningerne fra handelsministermødet i fredags også en del. Særligt spørgsmålet om dumping på stålområdet. Læs vores dækning her.

Økonomi fylder også, når stjerneøkonomen Joseph Stiglitz gæster Europa-Parlamentets Skattelyudvalg onsdag. Frem med selfie-mobilen alle fans.

Nu vi er ved skattely og pengestrømme: 

I sidste uge vedtog Frankrig en lov, der beskytte whistleblowers, som blandt andet afslører økonomiske uregelmæssigheder. I denne uge holder både GUE/NGL-gruppen og den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet konference om bedre beskyttelse af whistleblowers. 

Retsudvalget i parlamentet påbegynder snart arbejdet med en betænkning på området og Kommissionen har lovet at komme med et udspil til næste år. 

Ugen rundes af fredag, hvor Kommissionen har indkaldt til dialogmøde om den såkaldte TiSA-handelsaftale. Den har levet lidt i skyggen af CETA og TTIP. Fredag dækker vi den derfor her på siden. 

Og ja…så fylder ekkoet fra valget i USA stadig en del i Bruxelles. Både hvad angår klima, udenrigspolitik, handelspolitik og verdensøkonomien.

En god uge at følge pengestrømmene. 

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu