Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Ugen der kommer: Hvad sker der af faglig interesse i EU?

Vi ved godt, at det er svært at hamle op med en ny regering i Danmark, men vi forsøger alligevel: her er overblikket over, hvad der sker i EU af faglig interesse i denne uge.
21. nov. 2016Det sker i denne uge i EU | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Medlemmerne af Europa-Parlamentet er i denne uge samlet i Strasbourg. Her skal de blandt andet debattere og stemme om en resolution, som vil sende CETA-aftalens investeringsbeskyttelsesmekanisme forbi EU-domstolen. Resolutionen er ikke bindende men vil give et signal om, hvordan medlemmerne forholder sig til aftalen.

I løbet af dagene i Strasbourg skal medlemmerne også debattere den såkaldte færdighedsgaranti, en del af det store fremstød på skills-området fra Kommissionen. Det sammen emne – her med fokus på de unge - drøftes i dag på ministerårdsmøde i Bruxelles.

I morgen kommer Kommissionen med et udspil til, hvordan der kan tilbydes bedre hjælp til virksomheder, som er truet af insolvens. Målet er, at færre virksomheder fremover skal dreje nøglen rundt og arbejdspladser dermed gå tabt. Vi dækker det her på siden.

I morgen afholder Kommissionen en workshop i Bruxelles om kræftfremkaldende karcinogener på arbejdspladsen. Her vil repræsentanter fra medlemslandene, industrien, forbrugerorganisationer og fagforeningerne drøfte acceptable grænseværdier for forekomsten af kræftfremkaldende stoffer. 

I denne uge kører også en større kampagne for at sikre bedre beskyttelse af whistleblowers. Du kan læse mere her.

Og Malta, der overtager formandskabet til nytår, har åbnet lidt op for, hvad de har af planer. Læs vores beskrivelse af, hvad de vil på det faglige område her.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu