Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Ugen der kommer

Behandlingen af revisionen af udstationerings- og kræftdirektivet. Debat om CETA-aftalen. Nyt om Indre Markedsstrategien, et vigtigt retsmøde om UBER og EU's budget på dagsordenen. En travl uge i Bruxelles er i sving.
28. nov. 2016Det sker i denne uge i EU | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Mens ministerbilerne er trillet ind over Amalienborgs slotsplads i en lind strøm er der også kommet gang i ugen i Bruxelles.

I dag og i morgen er der møde mellem EU's ministre på konkurrenceområdet. Her er blandt andet strategien for Det Indre Marked på dagsordenen. Måske kommer der nyt om det såkaldte Services Card, som optager store dele af fagbevægelsen, da det på nye måder vil give virksomheder mulighed for at operere og tilbyde services på tværs af grænser med det i hånden. Så hvad vil det for eksempel betyde for udstationering af arbejdstagere?

I morgen behandles og diskuteres CETA-aftalen i Beskæftigelses- og handelsudvalgene i Europa-Parlamentet. Der er ikke endelig vedtagelse af en holdning, men Handelskommissær Cecillia Malmström vil blandt andet deltage. Det vil give et indblik i, hvor stor modstand og opbakning, der er til aftalen.

Revisionen af udstationeringsdirektivet er på dagsordenen både i Rets- og Indre Marked-udvalget i Europa-Parlamentet. Senere på ugen dykker vi ned i sagen her på fagligt.eu med en artikel om danske MEP’ers holdning til sagen. En sag, der ser ud til at trække ud, da det nuværende formandsskab for EU, Slovakiet, ikke får en holdning i Rådet på plads inden nytår.

Denne uge byder også på behandling af revisionen af kræftdirektivet i både Rets- og Beskæftigelsesudvalget. Det ser ud til, at Europa-Parlamentet langt hen ad vejen vil støtte dansk fagbevægelses ønsker til en skrappere kurs over for kræftfremkaldende stoffer, men sagen er langt fra i hus; ikke mindst da Rådet ser ud til at være mindre ambitiøse.

I morgen er der et vigtigt retsmøde i sagen mellem Uber og Spanien ved EU-domstolen. Sagen vil få stor betydning, da den blandt andet omhandler, hvorvidt Uber er et transportfirma eller blot en elektronisk formidler. Vi dækker den fra i morgen her på siden gennem en række artikler, også om de overordnede udfordringer ved den nye platformsøkonomi.

Hele Europa-Parlamentet samles også senere på ugen til en såkaldt mini-plenar – her er EU’s budget og  solidaritetsfond blandt de tungere dagsordenpunkter.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu