Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Uge 40: Europa-Parlamentet holder møder i Strasbourg - og nye forhandlinger om TTIP

Her får du det fulde overblik over ugen i EU set med faglige briller på tre minutter.

03. okt. 2016Det sker i denne uge i EU | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Bonjour her fra et gråt og vådt Bruxelles, hvor efteråret for alvor er sat ind.

Men så kan MEP’erne jo glæde sig over, at de her til morgen er trillet 437 kilometer længere sydpå til Strasbourg, hvor der de næste par dage er plenarsamling i Europa-Parlamentet.

Og hvad er der så på dagsordenen af faglig interesse på ugens samling? Ikke det helt vilde, men hold øje med:

Tirsdag: Her drøfter MEP’erne globaliseringsfonden, som blandt andet hjælper med omskoling ved udflytninger, samt konsekvenserne af de seneste afsløringer af skattesnyd i de såkaldte Bahamas-leaks. Der er også fokus på udfordringerne med flygtninglejren ved Calais i Frankrig, som for alvor også påvirker lastbilsbranchen foruden at være en humanitær krise. Og blandt de mere kuriøse emner – som Parlamentet jo også er kendt for – er et forslag om gratis Interrail-billet til alle, der fylder 18 år. 

Onsdag: Her behandler Parlamentet dagsordenen til næste møde i Det Europæiske Råd. Der er lagt op til at dette møde, som ligger den 20-21. oktober, blandt andet skal fokusere på handelsaftalerne med USA og Canada. Desuden er strategien for genindustrialisering af Europa på dagsordenen.

Torsdag: Her drøfter Parlamentet den plan for mere åbenhed om lobbyisme, som Kommisionen præsenterede i sidste uge (og som vi dækkede her). 

Er du ikke selv i Strasbourg, kan du altid følge plenaren live på nettet her.

Mere mandag:

Ugen skyldes også i gang med endnu en runde af forhandlinger om en mulig handelsaftale mellem EU og USA, den såkaldte TTIP. Som vi skrev her på fagligt.eu i sidste uge (læs her.), er det noget op ad bakke for aftalen, men forhandlingerne fortsætter – denne gang på amerikansk jord. Tirsdag bringer vi en opsamling her på fagligt.eu.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu