Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Uge 42: frem med VIP-jakkesættene og spadserdragterne, stats- og regeringslederne kommer til byen

God mandag og velkommen til overblikket over, hvad der sker i den kommende uge af faglig interesse i Bruxelles og omegn. Stats- og regeringslederne kommer til byen - og socialdemokraterne vil genstarte Europa.

17. okt. 2016Det sker i denne uge i EU | Af Fagligt.eu

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Denne uge bliver i VIP-jakkesættens tegn. For der er ministerrådsmøder og topmøder det meste af ugen. Og så vil de europæiske socialdemokrater genstarte hele det europæiske projekt med en stor konference. Der er noget for enhver smag.

Her får du overblikket:

MANDAG:

En række europæiske faglige organiseringer lancerer i dag en stor kampagne for at styrke beskyttelsen af whistleblowers. Spørgsmålet er, om der skal mere lovgivning til, også på EU-plan. Vi dækker sagen her på siden i morgen.

Torsdag holder socialdemokraterne i Europa-Parlamentet konference om samme spørgsmål. Vi varmer op til det onsdag her på siden med et interview med Jeppe Kofoed (s).

TIRSDAG:

Her bliver vi klogere på skæbnen for CETA-aftalen, når handelsministrene sætter sig sammen omkring bordet i Luxembourg. 

De skal drøfte, hvordan aftalen kommer videre – ikke mindst efter belgiske delstater har sagt "non" til aftalen i sidste uge. De skal også tage stilling til den erklæring, der skal vedhæftes aftalen, og forsøge at komme tættere på, hvilke dele af aftalen, som skal igangsættes allerede inden medlemslandene har nikket til den fulde aftale.

Det møde følger vi tæt sammen med hele verdenspressen.

ONSDAG:

Her holder den liberale ALDE-gruppe konference om platformsøkonomi med blandt andet Uber og Kommissæren på området som gæster. Platformsøkonomien kommer til at have stor betydning for fremtidens arbejdsmarked i Europa, så vi dækker mødet og en ny rapport om spørgsmålet her på fagligt.eu.

Onsdag bliver der også afholdt et treparts-topmøde forud for mødet i Det Europæiske Råd de to efterfølgende dage. Så arbejdsgivernes og arbejdstagernes repræsentatanter mødes med Juncker, Tusk og det slovakiske formandskab. Hvad de skal snakke om på deres tre-timers møde, kan du se lige her.

Om eftermiddagen og aftenen har den socialdemokratiske gruppe i Parlamentet tænkt sig at starte arbejdet med at løse et af tiden store spørgsmål: hvad er fremtiden for EU? Derfor afholdes et stort konvent, hvor mange sosse-VIP’ere fra hele Europa deltager – fra Frederica Mogherini til Jeremy Corbyn. Vi deltager også og dækker det dagen derpå her på siden. 

TORSDAG:

Her står verdenspressen klar, når stats- og regeringsledernes biler triller ind i Justus Lipsius-bygningens indergård, når der afholdes møde i Det Europæiske Råd. Vi kommer især til at følge dets behandling af handelspørgsmål.

Samme dag holder den socialdemokratiske gruppe i parlamentet et arrangmentet om Den sociale Søjle og den Grønne Gruppe om CETA-aftalen.

FREDAG:

Ugen rundes af med et møde mellem to skilsmisseramte. 

Theresa May og Kommissionsformand Juncker holder en arbejdsfrokost.  Og der er en del arbejde på deres bord, når det gælder om at finde en vej fremad for Brexit. 

Vi holder her på siden særligt øje med, hvordan spørgsmålet om arbejdsmarkedet og den fri bevægelighed nok dukker op.

 

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu