Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Ugen der kommer: Bruxelles er tømt for parlamentarikere, kommissærer og ministre

Der er ekstra god plads ved frokostbuffeten rundt om i Bruxelles stål-og-betonbygninger i denne uge. Både kommissærer og parlamentarikere har forladt byen og der er ingen ministerrådsmøder på tapetet. 

31. okt. 2016Det sker i denne uge i EU | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Normalt plejer vi at kunne byde på fire-fem væsentlige begivenheder af faglig relevans i ugen, der kommer.

Men i denne uge ville det kræve særdeles kreative evner. Europa-parlamentarikerne er enten hjemme i deres nationale valgkredse eller på udvalgsrejser. Kommissærerne er også på farten jorden rundt og har aflyst deres ugentlige møde, som falder sammen med den lokale allehelgensdag tirsdag (se deres omfangsrige rejseprogram her). Og der er ingen ministerrådsmøder på dagsordenen.

I denne uge bliver det derfor nok primært efterdønningerne efter CETA-underskrivningen i går søndag, som kommer til at fylde. Spørgsmålet om, hvem der skal erstatte den bulgarske Kommissær (læs her). Og den meget blæst, der nu er om Kommissær Oettinger efter hans meget omtalte tale i sidste uge (læs her). Fredag træder Paris-aftalen på klimaområdet desuden i kraft.

Er du i Danmark kan vi anbefale dette arrangement om revisionen af udstationeringsdirektivet, som er en af efterårets største faglige EU-sager. 

Her på fagligt.eu dækker vi fra denne uge planerne om en europæisk sociale søjle i nyt tema. Du kan se frem til en række interessante interviews.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu