Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Denne uge i EU med faglige briller

Hvad er det værd at holde øje med her i den sidste uge af september i Bruxelles og omegn set med faglige briller. Du får overblikket her.

26. sep. 2016Det sker i denne uge i EU | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Mandag:

Ugen skyldes i gang med en dag fyldt med møder i Europa-Parlamentets udvalg. Der er en række interessante ting på dagsordenen set fra en faglig vinkel. Her er de vigtigste.

I beskæftigelsesudvalget er Kommissionens forslag om en kommende søjle med sociale rettigheder på dagsordenen. Kommissionens rådgiver på spørgsmålet, Allan Larsson, dukker op og diskuterer med udvalget, som har en betænkning om søjlen på vej. Du kan læse mere om søjlen her og finde første udkast til betænkningen her. Denne del af mødet begynder kl. 15 og er du ikke i Bruxelles, kan de ses her .

Lidt senere på dagen behandler udvalget forslaget om en færdighedsgaranti i EU. 
 
I transportudvalget er der også interessante ting på dagsordenen. Her behandles udkastet til en ny luftartsstrategi, som blandt andet også omhandler social dumping. 

Tirsdag:

Dagen kommer formodentligt til at handle meget om tankerne om et fælles forsvar, da der er ministerrådsmøde netop med fokus på dette. Men der er også begivenheder af faglig interesse, som nok ikke drukner helt i krudt og kugler. Blandt andet er der fra morgenstunden en høring om Panama Papers, som udover skattely også kommer ind på spørgsmålet om whistleblowers. Fagligt.eu dækker denne høring her på siden...så stay tuned.

Onsdag:

Her kommer der igen fokus på søjlen for sociale rettigheder, når den Grønne Gruppe i Europa-Parlamentet holder høring. Allan Larsson dukker også op her. Og på baggrund af høringen og mandagens møde i beskæftigelsesudvalget kommer Fagligt.eu med en artikel om status på søjlen – for hvad kommer søjlen mon til at rumme og hvor langt er processen? 

Onsdag er der også fokus på et af efterårets varme faglige emner nemlig revisionen af udstationeringsdirektivet. The Labour Market Observatory (LMO) holder et arrangement om arbejdskraftsmobilitet, hvor det spørgsmål også dukker op. Dette arrangment dækker vi også her på Fagligt.eu.

Torsdag:

Her holdes rådsmøde på konkurrenceområdet. På Rådsmødet vil man drøfte muligheder og udfordringer forbundet med platformsøkonomien, udbredelse af standardiseringsprincippet i servicesektoren samt mulige tiltag, der skal bevare jobs og sikre vækst i stålindustrien og bygge- & anlægssektoren. Her på Fagligt.eu holder vi især øje med, om der kommer mere konkrete tiltag i forhold til platformsøkonomi.     

Fredag:

Nu er ”Bruxelles og omegn” jo et vidt begreb. Så 700 kilometer nordpå kan du deltage i dette interessante arrangement om et socialt Europa, hvor blandt andet FTF og LO deltager med oplæg om den sociale søjle.

Og fredag kommer også Fagligt.eu’s nye overblik over ugen der gik: en samlet oversigt over udfaldet af ugens vigtigste faglige sager. I en beta-udgave i denne uge – på samme måde som denne oversigt.
 
Fra næste uge kører vi på fuldt blus.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu