Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Ugen i EU og omegn: Du får overblikket på fem minutter

I denne uge er Bruxelles halvtom. Journalisterne er taget til Holland for at følge valget på onsdag. Og medlemmerne af Europa-Parlamentet er draget til Strasbourg. Imens samles ledelsen i den europæiske fagbevægelse på Malta.
13. mar. 2017Det sker i denne uge i EU | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Man skal ikke tænke for meget på CO2-regnskabet, når man kigger på denne uges begivenheder i EU. For stort set alt og alle har travlt med at transportere sig væk fra Bruxelles. Dog de fleste på skinner, trods alt.

Journalisterne drager til Holland, hvor der onsdag er valg. Undersøgelser viser, at Geert Wilders fra Frihedspartiet har fået over 51% af pressedækningen. Fagligt.EU har været i Rotterdam og i morgen bringer vi en næsten 100%-Wilders-fri reportage fra Holland, for valget handler om meget andet end islam og indvandring.

I morgen kigger journalisterne også over Kanalen mod Westminster i London. For er det i morgen, under en tale i underhuset, at May vil trykke på knappen og udløse artikel 50? Det skal efter planen ske inden for de kommende dage, hvis hendes annoncerede tidsplan skal holdes.

Europa-Parlamentarikerne drager mod syd. I denne uge er der plenarsamling i parlamentet. Blandt andet skal medlemmerne drøfte sidste uges kaotiske topmøde samt kigge frem mod den 25. marts, hvor toplederne mødes i Rom. Der er ikke meget af faglig interesse på dagsordenen i denne plenarsamling.

Onsdag og torsdag mødes ledelsen i den europæiske fagbevægelse på Malta, der er formandsskabsland for EU dette forår. Blandt andet skal de drøfte servicekortet (læs mere om kortet) samt holdningen til handelspolitik. Begge dele noget, der optager dansk fagbevægelse meget.

Senere i dag kan du læse sidste nyt om netop EU's handelspolitik her på Fagligt.EU.Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu