Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Ugen der kommer: få overblikket her på fem minutter

Stats- og regeringsledere er samlet til topmøde. Videre behandling af udstationeringsdirektivet samt spørgsmålet om platformsøkonomi i Europa-Parlamentet. Socialt trepartsmøde på europæisk plan. Og så en Kvindernes Kampdag…mens vi venter på Kommissionens udspil på familie-arbejdsliv.

06. mar. 2017Det sker i denne uge i EU | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Ugen begynder i dag i Europa-Parlamentet. Her skal Indre Markeds-udvalget behandle to vigtige sager. Dels dets udtalelse til en betænkning om revisionen af udstationeringsdirektivet og dels dets betænkning om platformsøkonomien. Begge sager har stor faglig dansk interesse. Sagerne er på fra kl. 15 i eftermiddag og mødet kan streames her.

Onsdag mødes Kommissionen med de sociale parter til topmødet med den snørklede titel ”Europas fremtid: kortlægning af kursen mod vækst, beskæftigelse og retfærdighed". På mødet skal drøftes, hvordan de sociale parter kan spille ind i arbejdet med øget beskæftigelse og social inklusion, overgangen til nye former for arbejde og fremtidens industri, samt hvordan den kommende sociale søjle kan inddrage arbejdsmarkedets parter. Læs dagsorden her.

Samme dag er det Kvindernes Internationale Kampdag – af samme grund er der mange ligestillings-events i Bruxelles. Vi bringer et overblik på dagen her på Fagligt.EU, ligesom vi bruger anledningen til på onsdag til at grave lidt i, hvordan det egentlig går med Kommissionens udspil på work-life-balance-området. For ender det med at blive en tynd kop te?

Torsdag og fredag mødes stats- og regeringslederne til topmøde. På programmet er blandt andet strategien for det Indre Marked, EU’s handelspolitik og så genvalget af Donald Tusk som formand for Det Europæiske Råd – som noget lidt specielt støttes han ikke af sit hjemland Polen, men skal nok blive genvalgt på trods af det. Og så skal fremtiden for EU også drøftes – blandt andet på baggrund af den hvidbog, Juncker præsenterede i sidste uge og op til fejringen af 60 året for Romtraktaten senere på foråret. Læs mere om den her. Du finder hele dagsordenen for mødet her.

Fredag er der også møde mellem Kommissionen og civilsamfundet om netop EU’s handelspolitik. Her giver Kommissionens handelschef en status på de forskellige forhandlinger og aftaler, der er i gang…eller lagt i fryseren blandt andet på grund af Trumps protektionistiske kurs på handelsområdet. Fagligt.EU dækker mødet efterfølgende.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu