Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Ugen der kommer: få overblikket på fem minutter

Slaget om dagpenge og børnecheck. Fremtidens handelspolitik – og fremtiden for hele EU. Der er store sager på dagsordenen i ugen, der kommer.
27. feb. 2017Det sker i denne uge i EU | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Kommissionsformand Juncker har varslet, at Kommissionen kommer med et udspil til EU's fremtid – læs mere her. Derfor holder Kommissionen et ekstra møde tirsdag aften og fortsætter diskussionen onsdag på sit ordinære møde. Noget tyder dog på, at hele processen trækker ud – læs mere her.

Der er fredag ministerrådsmøde hvor hele spørgsmålet om dagpenge og indeksering af børnecheck skal drøftes. Her flyver Troels Lund Poulsen derfor til Bruxelles. Fra dansk faglig side er man blandt andet optaget af, at det nuværende krav om at udenlandske borgere skal arbejde i Danmark i tre måneder før de har få ret til dagpenge, skal opretholdes.

Beskæftigelsesudvalget i Europa-Parlamentet behandler tirsdag spørgsmålet om kræftfremkaldende stoffer på arbejdspladser. Det dækker vi her på Fagligt.EU onsdag.

Onsdag og torsdag er der samling i parlamentet i Bruxelles. Blandt andet skal spørgsmålet om ligeløn mellem mænd og kvinder drøftes. 

I morgen er der høring om grænsekontrollens indvirken på transportsektoren. Det sker i Transportudvalget i Europa-Parlamentet, hvor Jens Rohde netop har fået sæde.

Fredag er der uformelt møde mellem medlemslandenes handelsministre i Malta. De skal blandt andet drøfte, hvordan der kan arbejdes for at etablere en fælles international investeringsbeskyttelsesdomstol. Hvad der gemmer sig bag det lange snørklede ord folder vi ud her på Fagligt.EU i morgen.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu