Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Ugen der kommer: overblikket over det der (ikke) sker i denne uge i EU

Europa-Parlamentets medlemmer er enten hjemme i deres valgkredse eller på studietur. Så der er lagt op til en stille uge i Bruxelles.
20. feb. 2017Det sker i denne uge i EU | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Hvad er det der gør livet lidt grønnere? Det er uger som denne.

I Europa-Parlamentets årskalender er ugerne opdelt efter farver – og denne uge er grøn. Og det har ikke noget med vedtagelser om flere investeringer i vindmøller eller at der er ekstra vegetarretter i kantinen at gøre.

Det betyder slet og ret, at medlemmerne i denne uge enten er hjemme i deres valgkredse eller på studietur.

Så der er tomt på gangene og i kalenderen i parlamentet i Bruxelles i denne uge.

Men fortvivl ikke. Ministerrådet er i fuld sving med flere møder gennem ugen.

Af faglig interesse er mødet i dag i Rådet for Konkurrenceevne det mest interessante. Her skal nemlig det såkaldte servicekort behandles (læs mere om kortet). Også reguleringen af lastbilsbranchen er på dagsordenen. Det sker op til, at Kommissionen efter planen i maj kommer med et udspil på området.

I morgen mødes Rådet for Økonomi og Finans. Her skal skatteunddragelse samt et mandat for EU op til næste G20-møde behandles (læs hele dagsordenen her).

Ugen rundes af lørdag med en stor folkehøring om EU i Folketinget i Danmark – læs mere om den her.

Her på Fagligt.EU benytter vi den lidt stille uge til at sætte fokus på to aktuelle emner. 

Beskyttelse af whistleblowers er et spørgsmål, der langtsomt er kravlet op af dagsordenen i EU. Ikke mindst efter fagligt pres. Men ender det med lovgivning eller nogle mere vage henstillinger fra EU's side? Vi rapporterer om sidste nyt her på siden i morgen blandt andet oven på et større møde mellem faglige organisationer, som finder sted i Bruxelles i dag. 

Hvordan skal man håndtere og regulere platformsøkonomien, altså tjenester som UBER og Airbnb? Det river man sig i håret over både i Danmark og EU. Torsdag afholder LO en stor konference om emnet i København (se program her). Samtidig har Akademikerne sammen med HK opstartet et ekspertpanel om emnet. Det dykker vi ned i onsdag.

 

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu