Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Social sikring: hvordan skal ydelserne fremover koordineres på tværs af grænser?

Herhjemme har debatten om børnechecks, som sendes til andre EU-lande, været intens. Men Kommissionen kom sidste år med et forslag til koordinering af sociale ydelser på tværs af grænser, som ikke indeholdt det ønske om indeksering af børnechecken, som blandt andet Danmark har. Til gengæld indeholder forslaget en række andre elementer, det er værd at holde øje med.

09. dec. 2017 | Af redaktionen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:


Lige nu behandler både Ministerrådet og Europa-Parlamentet det udspil til, hvordan sociale ydelser fremover skal koordineres på tværs af grænser, som Europa-Kommissionen kom med sidste år. Det handler blandt andet om retten til at tage dagpenge med til andre medlemslande eller sende familieydelser til børn og familier, der er bosat i andre medlemslande.

Vil du vide mere?

Læs Kommissionens udspil
Læs Ministerrådets holdning til familieydelser


Men hvad er op og ned i forslaget? Og hvad mener dansk fagbevægelse? Det får du overblik over i dette faktaark, som det er nemt at printe og bruge, hvis snakken melder sig for eksempel på arbejdspladsen.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu