Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Søjlen for sociale rettigheder: er vi på vej mod et mere socialt EU eller er det mest bare fine ord?

I november blev søjlen for sociale rettigheder underskrevet på et stort socialt topmøde i Göteborg. Søjlen er et politisk dokument med tyve principper på det sociale område og arbejdsmarkedsområdet. Men er der tale om andet end fine ord?

09. dec. 2017 | Af redaktionen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Gennem lidt over et år har både Europa-Parlamentet, ministre og stats- og regeringsledere debatteret det oplæg til en søjle for sociale rettigheder, som Kommissionen med Juncker i spidsen lancerede en skitse til for et år siden. I november blev den endelig underskrevet på et socialt topmøde i Göteborg.

Men er de tyve principper i søjlen, der kredser om ordentlige forhold på arbejdsmarkedet og rimelige sociale standarder, andet end fine ord og hensigter? Vil søjlen faktisk føre til et mere socialt Europa? Og skal EU overhovedet blande sig i de spørgsmål?

Vil du vide mere?

Her finder du teksten om søjlen for sociale rettigheder.
Læs høringssvar fra dansk fagbevægelse om søjlen.
Læs artikel om opfølgning på søjlen.

Du får overblik over de centrale spørgsmål og svar i dette faktaark, som det er nemt at printe og bruge, hvis snakken melder sig foreksempel på arbejdspladsen.

Hvis du vil vide mere om det sociale topmøde, hvor søjlen blev underskrevet, så kan du læse mere på dets officielle hjemmeside, som findes her.

 

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu