Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Britisk fagbevægelse: Mays lækkede Brexit-plan er hul i hovedet

Lækket plan fra Storbritanniens Indenrigsministerium viser, at Theresa May vil stoppe den frie bevægelighed fra dag et efter Brexit. Men det vil intet løse, siger britisk fagbevægelse.
06. sep. 2017 | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

The Guardian kan i dag offentliggøre lækkede planer fra det britiske Indenrigsministerium om UKs planer for Brexit, når det kommer til den frie bevægelighed.

Og planerne er enkle og benhårde: den frie bevægelighed skal stoppe med det samme efter Brexit. Og det skal være langt sværere at får arbejdstilladelse i landet, især for ikke-højtuddannede. Familiesammenføring for EU-borgere strammes også. Læs mere om de 82 lækkede sider her.

Planen får en kold modtagelse fra britisk fagbevægelse. Det vil ikke løse de allerede eksisterede usikre forhold på det britiske arbejdsmarked og vil i stedet kunne føre til en endnu større sort arbejdsmarked. Læs hele reaktionen her.

Britisk fagbevægelse meldte for to uger siden ud, at de er større tilhængere af Labours planer for et mere blødt Brexit. Læs mere her.
 

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu