Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

TTIP hænger i tyndere tråd

USA's nye præsident har gennem hele valgkampen talt mod mere frihandel. Dermed hænger også TTIP-aftalen med EU i en tynd tråd. Handelsministrene fra EU mødes i morgen for at drøfte sagen.
10. nov. 2016Handelspolitik | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Trump rimer dårligt på TTIP. I gennem hele valgkampen har Donald Trump talt dunder mod frihandel og sagt, at han ville sætte en kæp i hjulet på flere aftaler uden dog direkte at nævne TTIP.

Fra europæisk side har man allerede de seneste måneder indstillet sig på, at en ny præsident ville betyde, at forhandlingerne ville blive sat på pause. Men nu er spørgsmålet: kommer de nogensinde videre derfra?

Du kan finde et overblik over de første reaktioner fra handelskommisær Malmström og andre ledende aktører på den europæiske side her.

I morgen mødes de europæiske handelsministre for at drøfte blandt andet TTIP.

Læs mere om mødet her.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu