Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Danskerne bakker massivt op om frihandelsaftaler

Ny meningsmåling viser, at langt størstedelen af danskerne bakker op om frihandelsaftaler. Det glæder LO, der dog også mener, der skal gøres mere for at afbøde de negative konsekvenser af globaliseringen.
21. nov. 2016Handelspolitik | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Syv procent. 

Så få danskere er negative over for frihandelsaftaler. Det viser en ny meningsmåling, som LO har fået foretaget.

Det vækker glæde i LO i en tid, hvor aftaler som CETA, TTIP og TiSA ellers er under pres på begge sider af Atlanterhavet.

Men alle nuancerne af globalisering skal med, siger Lizette Risgaard til Finans.dk, som bringer undersøgelsen:

”Vi skal op i gear og gøre folk trygge, så de fortsat kan se, at globalisering er en god ting. Men vi skal også anerkende, at der både er vindere og tabere ved globalisering. I kommende reformer skal vi sikre, at der er et ordentlig og trygt velfærdsystem, adgang til dagpenge og videreuddannelse. Hvis lønmodtagere er trygge, så tør de også noget mere. Brexit og Trump kom, fordi utrygheden steg,” siger hun.

Læs mere her.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu