Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Europa-Parlamentets formand forsøger at mægle i CETA-strid

Parlamentets formand Martin Schulz har brugt lørdag formiddag på at mægle mellem Vallonien og Canada i forhold til at få løst striden om CETA-aftalen. Oven på dagens møder er han fortrøstningsfuld.

22. okt. 2016Handelspolitik | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Handelsaftalen mellem EU og CETA hænger i en tynd tråd, da den belgiske delstat Vallonien har sagt nej til at godkende den. Derfor kan Belgien ikke sige ja til aftalen, og da den skal have ja fra alle EU-medlemsstater, så vælter det samlede korthus.

I går strandede de seneste forsøg på at finde en vej frem – læs her.

Men i dag satte formanden for Europa-Parlamentet Martin Schutz (SPD) sig selv for bordenden og begyndte mægling med både Canada og Vallonien. 

Mens Canada - ligesom Rådet og Kommissionen - står fast på, at aftalen ikke kan ændres fra sin nuværende form, så mener Schultz oven på dagens møder, at der er fremdrift i forhold til Vallonien. Måske kan der gennem ændringer i den vedhæftede erklæring til aftalen skabes en mulighed for deres ja.

Han er derfor nu forsigtig optimist i forhold til at få aftalen igennem.

Læs mere om dagens mæglingsmøder og Schulz' kommentar her.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu