Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Der kommer en god løsning i morgen…måske

CETA-aftalen med Canada kan ifølge EU’s ledere måske stadig være klar til underskrivning i morgen.
26. okt. 2016Handelspolitik | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
En tidligere dansk statsminister blev kendt for på et pressemøde om en betalingsring om København gentagende gange at understrege, at der ville komme en god løsning dagen efter.

Kommissionsformand Juncker og formanden for Det Europæiske Råd Tusk går hende nu i bedene. 

I dag siger de begge, at der stadig er mulighed for at lande CETA-aftalen gennem de næste 24 timer, så den kan underskrives af Canadas premierminister Trudeau i morgen i Bruxelles.

Juncker fortalte i dagmedlemmer af Europa-Parlamentet, at der stadig er mulighed for at lande en aftale med Vallonien ”i løbet af i dag”, så aftalen kan underskrives ”på det passende tidspunkt”. Tusk holdt sig til Twitter, hvor han slog fast, at et topmøde med Canada stadig er muligt i morgen.

I dag er presset på Vallonien steget en smule, efter en række medier har gravet i, at delstaten ikke har problemer med at sælge våben til en række diktaturstater, mens den altså ikke kan nikke til en handelsaftale med Canada.

Læs mere om den sag her.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu