Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Handelsnyt: Japan, TTIP og Enviromental Goods Agreement

Mens der har været meget fokus på CETA-aftalen mellem Canada og EU den seneste tid, så sker der også noget på en række af de andre handelsaftaler. Her får du overblikket.
05. dec. 2016Handelspolitik | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
TTIP: aftalen med USA er med handelskommissær Malmströms ord lagt i fryseren. Men den 15. december er der i Bruxelles møde om den del af aftalen, som omhandler blandt andet arbejdstagerrettigheder og sociale forhold. Læs mere her.

Japan: mens TTIP hænger lidt i bremsen, er der fremskridt i forhold til handelsaftalen med Japan. Læs mere her.

Enviromental Goods Agreement: siden 2014 har EU og en række andre WTO-lande forhandlet om en handelsaftale for grønne produkter (læs mere her). Nu ser det det ifølge Politico oven på forhandlingsmøder i går trægt ud i forhold til at få landet en aftale snarligt.

Og lidt CETA-nyt er der også: Beskæftigelsesudvalget i Europa-Parlamentet stemmer om en udtalelse til en rapport om aftalen på torsdag. Onsdag i denne uge holder GUE/NGL-gruppen i parlamentet konference om CETA og handel og i morgen sætter ILO fokus på arbejdstagerrettigheder i aftaler som CETA ved en konference - læs mere her.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu