Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

CETA stemt igennem med stort flertal

Handelsaftalen mellem EU og Canada, CETA, blev i dag stemt igennem med stort flertal i Europa-Parlamentet. Det skete oven på en ophedet debat.
15. feb. 2017Handelspolitik | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Over tre timers ophedet debat. Banner-drop i parlamentssalen. MEP’ere iført protest t-shirts. Og demonstrationer uden for parlamentsbygningen i Strasbourg.

Scenen var i dag sat til den længe ventede afstemning om CETA i Europa-Parlamentet.

Resultatet var dog meget klart. 408 stemmer for. 254 imod.

Kun GUE/NGL, Den Grønne Gruppe samt de yderste højrefløjsgrupper kunne mønstre fuld opbakning i deres grupper til at sige nej til aftalen.

Ordfører på CETA, kristendemokraten Artis Pabriks, kommenterede da også tørt under debatten:

"Her ser vi det yderste højre og venstre, som sammen skader muligheden for at skabe job i Europa. De er blevet Trumpificerede".

Handelskommissær Cecilia Malmstöm var også tilstede under afstemningen og debatten:

”Vi viser med CETA at handel og vores europæiske værdier kan gå hånd i hånd. Vi udnytter en geopolitisk mulighed for at gøre en forskel. Nu skal vi samme se på, hvordan blandt andet arbejdstagerrettighederne kan styrkes”, sagde hun og lagde vægt på, at netop kapitlet i aftalen om arbejdstagerrettigheder vil blive evalueret blandt andet med inddragelse af fagbevægelsen.

Få overblik over næste skridt i forhold til CETA her. 

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu