Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Japan satser på handelsaftale med EU efter valget af Trump

Japanske medier melder, at landets regering nu satser på at få landet en handelsaftale med EU i år. Det sker, efter at TPP-aftalen med USA som omdrejningspunkt hænger i en tynd tråd oven på valget af Trump.
06. jan. 2017Handelspolitik | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Japan havde oprindeligt sat næsen op efter en handelsaftale med USA og en række andre store økonomier såsom Mexico, den såkaldte TPP-aftale.

Men USA's kommende præsident Trump har flere gange udtalt sig særdeles kritisk om aftalen. 
Derfor lægger Japan nu ifølge japanske medier æggene i EU’s kurv og satser på i stedet hurtigt at få landet en aftale med Europa i år. Forhandlingerne har allerede været i gang i tre år.

Læs mere her.

Beregninger foretaget for Udenrigsministeriet af konsulentvirksomheden Copenhagen Economics i 2013 har vist, at en ambitiøs frihandelsaftale mellem EU og Japan har større potentiale for dansk eksport end en TTIP-aftale med USA.

En ambitiøs aftale vurderes at kunne medføre et løft i dansk eksport til Japan med op imod 70 %, svarende til ca. 18 mia. kroner årligt. 

Læs mere om forhandlingerne her.Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu