Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

EU-Kommissionen klar med nyt udspil: færre virksomheder skal dreje nøglen rundt

Hvert år drejer 200.000 europæiske virksomheder nøglen rundt. Det koster 1,7 mio. arbejdspladser. Nu er Kommissionen klar med udspil, der skal forbedre muligheden for rekonstruktion af insolvente virksomheder. De skal have en ekstra chance til at komme på fode – og arbejdstagerrettighederne skal sikres, mens det står på. Hvordan det skal ske i praksis, er dog alt for uklart, mener den europæiske fagbevægelse.
23. nov. 2016Erhverv | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
I dag er der ofte langtrukne og bøvlede forløb, når insolvente virksomheder forsøger at blive rekonstrueret.

To år tager det i gennemsnit i EU og kun 80% af virksomhederne kommer tilbage på fode igen.

Derfor kommer Kommissionen nu med et udspil et et direktiv, som skal give insolvente virksomheder bedre værktøjer til at komme på fode igen.

Du kan læse mere her.

Blandt andet vil Kommissionen indføre fleksible ordninger for forebyggende omstrukturering inden skaden er for stor til at genoprette. 

Af faglig interesse skal fremhæves, at arbejdstagerne under den forebyggende omstruktureringsprocedure ifølge Kommisionen vil være omfattet af fuld arbejdsretlig beskyttelse i overensstemmelse med den gældende EU-lovgivning. 

Læs mere om arbejdstagerrettighederne i forhold til direktivet her.

Fra faglig side mener man dog, at det i udspillet er alt for uklart, hvordan dette skal ske i praksis. Læs reaktionen fra Den Europæiske Faglige Sammenslutning her.

Danmark ligger på nuværende tidspunkt på en fjerdeplads, hvis man sammenligner effektiviteten i insolvenssager i EU-medlemslandene.

Læs mere om hvad det nye tiltag vil betyde specifitk for Danmark her.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu