Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Intern uenighed i engelsk regering: Måske alligevel åbning for fri bevægelighed

Den britiske premierminister Theresa May har tidligere meldt ud, at hun gå efter en aftale med EU, hvor Storbritannien får adgang til det Indre Marked uden at den fri bevægelighed følger med. Nu melder hendes udenrigsminister og brexit-forkæmper Boris Johnson så det modsatte ud.
01. dec. 2016Det indre marked | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Det er ikke helt enkelt at hitte rede i, hvad Storbritannien sætter næsen op efter, når de efter planen til næste år trykker på knappen og begynder udmeldelsesforhandlinger med EU. 

Theresa May har gentagende gange slået fast, at hun ønsker en adgang til Det Indre Marked men uden den medfølgende frie bevægelighed. Noget især Angela Merkel har afvist som en umulighed.

Og nu melder Mays egen udenrigsminister sig i det kor. En række diplomater, som han har talt med, refererer, at han nu ikke længere afviser en eller anden form for fri bevægelighed.

Læs hele historien her.

Spørgsmålet om den frie bevægelighed og hele arbejdsmarkedet er, som vi tidligere har beskrevet her, en af de centrale kamppladser i de forhandlinger om Brexit, som venter forude.

 

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu