Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Europæiske fagbevægelse: rødt kort til servicekortet

Nej tak. Det er holdningen fra den europæiske fagbevægelse til det servicekort, som Kommissionen forventes at lancere i næste uge. Et kort, der frygtes vil føre til social dumping.
09. dec. 2016Det indre marked | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Først hed det ”Services Passport”, nu kaldes det ”EU Services Card”.

Men et navnskift ændrer ikke på, at den europæiske fagbevægelse over en bred kam siger nej til det initiativ, som Kommissionen forventes at lancere tirsdag i næste uge.

Kortet, som er en del af Kommissionens tiltag for at forbedre samhandel især med services inden for det indre marked, bliver mødt med markant modstand.

Der er fra faglig side – lige fra byggesektoren til den finansielle sektor – frygt for, at initiativet vil lede til mere social dumping, da kontrollen med alt fra byggepladser til udstationerede arbejderes vilkår kan blive slækket.

Kommissionen fremfører derimod, at kortet vil være en forenkling af de mange bureaukratiske procedurer, virksomheder i dag skal igennem, når de arbejder på tværs af grænser.

Læs mere om de faglige reaktioner her.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu