Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

STORBRITANNIEN: Det skal koste 8000 kroner om året for EU-borgere at arbejde i landet

Et kontroversielt forslag fra Storbritanniens integrationsminister kan blive til virkelighed. Hvert år skal virksomheder, som ansætter EU-borgere, betale en afgift på 8.000 kroner. Chokerende, lyder det fra Bruxelles.
12. jan. 2017Det indre marked | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Storbritanniens regering er ikke i kridthuset i Bruxelles.

Og den seneste melding fra landets integrationsminister gør ikke stemningen bedre.

I et nyt forslag lægges der op til, at virksomheder fremover skal betale 8000 kroner årligt, hvis de ansætter EU-borgere. Forslaget bygger videre på et tiltag, som efter planen allerede iværksættes om et par måneder, hvor en sådan afgift pålægges i forhold til ikke-EU-borgere, altså for eksempel ansatte fra Asien.

Den tidligere belgiske statsminister Guy Verhofstad, som er i spidsen for Europa-Parlamentets Brexit-team, kalder meldingen chokerende: ”Tænk hvis EU indførte en sådan afgift i forhold til briterne”.

Læs mere hos BBC her.


Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu