Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

EU’s vækstprogmose: 1,6 procent vækst til næste år

Kommissionen er netop kommet med sit skøn for væksten i EU i 2017. Der bliver tale om en beskeden vækst. Få nu gang i investeringerne, lyder budskabet fra den europæiske fagbevægelse på baggrund af prognosen.

10. nov. 2016Vækst og beskæftigelse | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Der var ikke de prangende tal EU-Kommissionen tog frem, da den i denne uge kom med sit vækstskøn for 2017. En vækst på 1,6% for hele EU og 1,7% for Danmark.

Grunden til den lave vækst skal i følge prognosen især findes i politisk usikkerhed og svag handel. Til gengæld fremhæves det, at bedre fungerende arbejdsmarkeder, især i lande som Danmark, er med til at bidrage til væksten.

Du finder oversigten for hele EU her og analysen af Danmark her.

Fra den europæiske fagbevægelse er man ikke tilfreds med den lave vækst. Den skyldes en markant mangel på investeringer og sikring af ordentlige lønninger og levevilkår for arbejdstagere, som også ville kunne booste efterspørgslen, og det kan resultere i større politisk og social ustabilitet, lyder det. 

Læs den faglige kommentar her.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu