Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Industriproduktionen i EU kravler langsomt på vej op mod niveauet før krisen – men Danmark er gået i stå

Finanskrisen medførte et stort fald i industriproduktionen. Men nu kraver den langsomt opad med en vækst på 1,8 % i forhold til året før, viser nye tal fra Eurostat. Især Østeuropa har fået damp under væksten, mens Danmark ikke bevæger sig hverken frem eller tilbage.

12. okt. 2016Vækst og beskæftigelse | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
I sidste uge diskuterede Europa-Parlamentet behovet for en genindustrialisering-strategi for EU (læs vores dækning her). Og noget tyder på, at der godt kunne være brug for at komme lidt mere damp under kedlerne.

Nye talt fra Eurostat viser, at industriproduktionen i august er steget med 1,8% i forhold til august 2015. På den måde kravler industriproduktionen langsomt opad mod det niveau, Europa lå på, før finanskrisen satte ind i 2008. Men der er stadig et stykke vej endnu. 

Væksten er også meget ulige fordelt i EU.  Mens Danmark slet ikke bevæger sig fremad, går produktionen i andre lande som Sverige tilbage. Fremgangen skal blandt andet findes i Østeuropa, hvor højdespringeren Tjekkiet også findes. Her har der været en vækst i industriproduktionen på 7.7% i forhold til sidste år.

Læs mere om udviklingen i industriproduktionen her.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu