Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Ole Christensen: bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed handler om meget mere end penge

Kommissionen lægger op til at tilføje indsatsen med at bekæmpe ungdomsarbejdsløsheden flere penge. Et godt skridt, lyder det fra det danske medlem af Europa-Parlamentet, Ole Christensen (S). Men det handler om meget mere end penge, tilføjer han, og peger på, at Danmark kan tjene som forbillede, når det gælder, hvordan man kommer ungdomsarbejdsløsheden til livs.

05. okt. 2016Vækst og beskæftigelse | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Send flere penge. Sådan lyder det oftest, når problemet med EU's alt for høje ungdomsarbejdsløshed på 18%  kommer på dagsordenen.

Således lagde Kommissionen i går da også op til, at den europæiske ungdomsgaranti, hvor unge arbejdsløse hurtigt tilbydes job eller uddannelse, tilføres to milliarder Euro yderligere - læs mere her.

Kommissionen har netop evalueret ordningen og mener på den baggrund, at der er brug for flere midler, så den kan nå flere unge. Indtil videre har den været med til at skaffe ni millioner unge et job i følge evalueringen.

Og flere penge er godt, men ikke nok, hvis man spørger Ole Christensen, der sidder i Europa-Parlamentets beskæftigelsesudvalg for Socialdemokratiet. Opskriften på succes ligger i selve tilgangen:

"Det er utroligt positivt, at det viser sig, at ungdomsgarantien faktisk har en effekt. Og det skyldes ikke mindst tilgangen. At man her fører en aktiv beskæftigelsespolitik, hvor man tager udgangspunkt i den enkelte unge og hvor de forskellige aktører arbejder sammen. Hvor man tænker bredt i uddannelse, lærerpladser og andre tiltag. Kort sagt, at man gør meget af det, vi længe har gjort i Danmark og som har virket", siger han til Fagligt.eu.

Han mener, at flere lande kunne lære af den danske tilgang:

"Man skal passe på med at læne sig tilbage og bare tro, det handler om flere penge. Nej, det drejer sig i mindst lige så høj grad om at gå til problemet med ungdomsløshed på nye måder. Denmark har jo ikke modtaget midler fra ordningen og alligevel har vi jo taget hånd om de unge. En lang række andre lande kunne tage sig sammen og begynde at arbejde sådan". 

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu