Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Middelhavsregionen kommer i fokus i hele 2014

Det kommende græske EU-formandskab og efterfølgende italienske vil gøre 2014 til Middelhavets år og flytte fokus i EU mod syd og gøre op med Nordeuropas krav om nedskæringer

18. sep. 2013 | Af Fagligt.eu

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Grækenland og Italien vil i hele 2014 sætte fokus på de muligheder, Middelhavsregionen udgør for hele EU. De to landes udenrigsministre samarbejder om deres kommende EU-formandskaber og vil ændre retningen i EU og gøre op med de seneste års nedskæringspolitik dikteret fra blandt andet Bruxelles og med Tysklands kansler, Angela Merkel, som en ihærdig frontkæmper.

På et fælles møde i Rom sagde Grækenlands udenrigsminister, Evangelos Venizelos , og Italiens Emma  Bonino, at 2014 skal blive Middelhavets år. Det øvrige EU skal ikke betragte Middelhavet som et problem, men et område med mange muligheder. Samtidig gjorde de to ministre op med den nedskæringspolitik, som en række lande og ikke mindst Grækenland har fået pålagt for at få støtte gennem krisen.

-          Nedskæringspolitikken er et middel og ikke et mål. Vi må skabe vækst og job, sagde Emma Bonino, der er tidligere EU-kommissær, ifølge EUObserver.

Kriselandet Grækenland overtager EU-formandskabet fra Litauen den 1. januar, og Italien følger efter 1. juli. Begge lande har store problemer med underskud på statsbudgettet og betydelig gæld. Det ventes, at Grækenland under sit EU-formandskab får behov for ny hjælp for at klare betalinger.

Premierminister Antonis Samaras var I går I Bruxelles og sagde her, at Grækenland er på rette vej og snart ude af krisen. Samaras sagde det, selv om økonomer anslår, at Grækenland vil have problemer med sin gæld i en lang årrække, og at de er uløselige uden nye nedskrivninger af gælden.

Samaras mente, at krisen var ovre i løbet af seks år.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu