Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Kommissionen lancerer et solidaritetskorps

I går lancerede Kommissionen det såkaldte Europæiske Solidaritetskorps. Korpset er en af præsident Junckers politiske kæpheste, og skal have til formål at styrke solidariteten i en tid med politisk opbrud.
08. dec. 2016Erhvers- og videregående uddannelse | Af Peter Pilgaard

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
To måneder skulle der gå, før Kommissionen indfriede et af de centrale løfter fra kommissionsformand Junckers årlige State-of-the-Union tale. 

Dette skete i går med lanceringen af det Europæiske Solidaritetskorps.

Korpset skal ifølge Juncker skal styrke solidariteten i et mistillidsfuldt Europa ved at gøre det nemmere for frivillige unge europæere i alderen 18-30 at samarbejde om at løse nogle af Europas udfordringer. Det kunne være migrationskrisen eller miljøprojekter. 

De store visioner om mere solidaritet er dog ikke hele formålet med solidaritetskorpset. 

Kommissionen ønsker også at forbedre unge europæeres beskæftigelsessituation og fremtidige muligheder. Konkret ved at indtænke lærlingeforløb i det frivillige arbejde for solidaritetskorps. 

Unge blev særlig hårdt ramt af den forrige finansielle krise, hvilket især er kommet til udtryk ved høj og vedholdende ungdomsarbejdsløshed i de sydeuropæiske lande. 

I forbindelse med lanceringen af Solidaritetskorpset præsenterede Kommissionen derfor også andre tiltag rettet imod Europas ungdom. For eksempel vil man øge bevillingerne til ungdomsgarantien med 2 milliarder euro. 

Kommissionen har tilsyneladende øje for, at gode beskæftigelsesmuligheder og økonomiske levevilkår nok også betyder en hel del for solidariteten.

De næste skridt er at forhandle tiltagene på plads med Ministerrådet og Europa-Parlamentet. Derudover vil Kommissionen forsøge at skabe opbakning blandt medlemslandenes regeringschefer på det næste topmøde i Det Europæiske Råd den 15. december.       

Læs mere om lanceringen og de øvrige tiltag her.   
      


 

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu