Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Unge fra ikke-EU-lande dropper ud af skolerne

Unge fra lande uden for EU har både vanskeligt ved at holde fast i skolegangen og senere få en uddannelse, viser ny opgørelse fra Eurostat

25. aug. 2015Uddannelsespolitik | Af Fagligt.eu

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Flere end hver fjerne ung fra lande ude for EU dropper for tidligt ud af skolen og uddannelsesinstitutioner. Flere end hver femte af de 15-24-årige unge fra lande uden for EU er hverken i uddannelse eller arbejde. Dermed adskiller de sig kraftigt fra både EU-landenes egne unge og unge fra andre EU-lande, viser en ny opgørelse fra Eurostat.

Opgørelsen understreger, at EU-landene har vanskeligt ved at integrere de unge, så de både får en normal skolegang og ikke ryger ud i problemet med, at de hverken er i uddannelse eller job. Mens i gennemsnit kun 10,2 procent af de unge fra et EU-lande forlader skolen for tidligt, gælder det for 19,2 procent af de unge fra andre EU-lande og hele 25,5 procent af de unge fra lande uden for EU.

EU har som mål, at højest ti procent af de unge i EU-landene forlader skolen for tidligt i 2020. Målet er tæt på at blive nået for landenes egne unge, mens der er langt igen for de unge, der kommer fra andre lande og især fra lande uden for EU.

Især de unge mænd forlader skolen eller uddannelsesstedet for tidligt. Det gælder også for landenes ”egne” unge mænd. Forskellen mellem mænd og kvinder er på det punkt større end forskellen mellem mænd og kvinder fra andre lande.

Unge 18-24-årige, der forlader skolen eller uddannelsesstedet for tidligt og ikke er under uddannelse i procent

 

Landets egne unge

Unge fra andre lande

Unge fra andre EU-lande

Unge fra lande uden for EU

Mænd

11,8

24,4

21,0

26,2

Kvinder

8,6

22,0

17,6

24,8

Unge 15-24-årige, der hverken er i skole eller uddannelse i procent

 

Landets egne unge

Unge fra andre lande

Unge fra andre EU-lande

Unge fra lande uden for EU

Mænd

11,9

15,9

12,7

17,6

Kvinder

12,0

21,6

17,9

23,8

Samlet

12,0

18,8

15,5

20,6

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu