Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Ugen der gik – den sidste rigtige arbejdsuge før jul i Bruxelles

Sociale ydelser for vandrende arbejdstagere var det altoverskyggende dagsordenspunkt i ugen, der gik. Den sidste rigtige arbejdsuge i Bruxelles før jul. 
16. dec. 2016Ugen der gik i EU | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
I dag er der travlhed i lufthavnen i Bruxelles.

Mange rejser hjem på juleferie allerede i dag. 

Ugen, der gik, er således den sidste fulde arbejdsuge i EU-systemet i år.

En uge, der særligt kom til at handle om sociale ydelser for vandrende arbejdstagere. Kommissionen kom tirsdag med sit udspil på området.

Læs mere om udspillet her.
Læs interview med Lizette Risgaard her.
Og læs, hvad FTF mener her.

I dag kom der også nye tal på, hvor mange vandrende arbejdstagere, der er i Danmark. Dem finder du her.

Ugen bød også på et udspil, som alligevel ikke kom. Kommissionen skulle have fremlagt planerne for et nyt servicekort til virksomheder, som sælger tjenester over grænser. Men det kom alligevel ikke – læs hvorfor her.

I går var der topmøde mellem stats- og regeringslederne i Bruxelles. Situationen i Syrien løb med meget af opmærksomheden, ligesom Brexit stadig er i fokus. Men hvad blev der af tankerne om en mere ekspansiv finanspolitik – det kan du læse om her.

Ugen bød ligeledes på lidt navnenyt:

En finsk kvinde til tops i den europæiske fagbevægelse - se hvem her.
Og en ny toppost til Jeppe Kofod hos de europæiske socialdemokrater - læs mere her.

Selvom mange flyver hjem i dag, sker der dog lidt i næste uge i Bruxelles af faglig interesse.
En række domme ved EU-domstolen samt et udkast til en afgørelse på handelsområdet, som er vigtig i forhold til de kommende handelsaftaler – læs mere her.

Kommissionen skulle i næste uge også være kommet med et udspil til, hvordan en række kræftfremkaldende stoffer på arbejdspladser kunne reduceres. Det er nu udskudt – en sag vi dækker mandag her på faglig.eu.

I næste uge dækker vi også social dumping i luftfarten – for nu åbner selv SAS op for at etablere baser uden for Skandinavien og samtidig er Europa-Parlamentets rapport om emnet ”delayed” for nu at blive i luftfartslingoen.Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu