Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Ugen der gik i EU: vi har tygget den igennem for dig

Stor konference om den sociale søjle. En opsang fra danske chauffører og vognmænd. En fuser om udstationeringsdirektivet. Handelsaftalen med Canada stemt videre. Stoledansen i Europa-Parlamentet slut. Fint besøg fra Danmark. Og en luftfartsstrategi, der endelig er ved at lette.
27. jan. 2017Ugen der gik i EU | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Der var gang i ugen i Bruxelles. Men vi har tygget os gennem den for dig, så du får hele overblikket her på et par få linjer.

Formændene for LO, FTF og Akademikerne var sammen med direktøren for DA på roadshow i Bruxelles tirsdag. Møder med både Margrethe Vestager og de danske medlemmer af parlamentet. Budskabet var klart: den danske model skal sikres i EU-samarbejdet. Læs mere her.

Der var også andet dansk besøg samme dag. Her dukkede 3F og vognmændene op hånd i hånd med et lige så klart budskab: EU er nødt til at tage udfordringerne med social dumping i vejsektoren mere seriøst. Læs mere her.

Ugen begyndte mandag med en stor konference om den søjle for sociale rettigheder, som Kommissionen har i støbeskeen. Juncker optrådte på slap line og stjal alle overskrifter ved igen at tale for en lovfastsat minimumsløn i EU-landene. Læs mere her.

Apropos, så tyder det nu på, at netop denne søjle bliver forsinket. Læs mere her.

Mens Trump brugte sine første timer som præsident på at spænde ben for TPP-handelsforhandlingerne, så kunne handelsaftalen mellem EU og Canada rykke et skridt videre mod endelig vedtagelse. Det viste en afstemning i handelsudvalget i Europa-Parlamentet. Læs mere om afstemningen om CETA.

I samme parlament var der i går lagt op til en drøftelse af revisionen af udstationeringsdirektivet i beskæftigelsesudvalget. Det blev dog en stor fuser. Læs mere om den fuser.

Bedre gik det for parlamentets behandling af spørgsmålet om en luftfartsstrategi for EU, herunder kampen mod social dumping. Den er nu tættere på endeligt take off - læs hvorfor.

I ugen faldt de forskellige udvalgsposter i Europa-Parlamentet også endeligt på plads. Du får lige her overblikket over den stoledans.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu