Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Ugen der gik: Få overblikket over ugen, der gik i EU og omegn, på fem minutter

Europa-Parlamentet fik ny formand. Theresa May gjorde resten af verden lidt klogere på Brexit. USA fik en ny præsident. Verdens ledere var samlet i Davos. Og så er EU et skridt videre på vejen til at få en social søjle.
20. jan. 2017Ugen der gik i EU | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Ugen stod i høj grad i svingdørens tegn.

Europa-Parlamentet sagde farvel til Martin Schulz og goddag til sin nye formand Tajani. Noget der kan få Parlamentet til at arbejde på en ny måde fremover. Læs mere her.

Trump sætter sig bag bordet i det ovale værelse. Det får også konsekvenser i EU og for danske lønmodtagere. Læs mere her.

Theresa May holdt sin Brexit-tale og gjorde verden lidt klogere på, hvad UK vil, når de forlader EU. Det får betydning også på arbejdsmarkedet og i forhold til den frie bevægelighed. Læs mere her.

Udover disse exits og nye ansigter på topposter, så bød ugen også på mere VIP-stemning. 

Verdens topledere var samlet i Davos. Også dansk fagbevægelse var med. Læs her. 

I Davos fyldte også handel meget, ikke mindst i lyset af Trump. Læs mere her.

Slutter vi af med lidt mere fokus på sager frem for ansigter, så er EU nu et skridt nærmere på vejen til at få en social søjle. I går stemte et stort flertal i Parlamentet for en sådan søjle. Læs vores dækning af arbejdet med søjlen her - herunder interviews med politikere, eksperter og fagfolk.

Næste uge bliver også interessant:

Tirsdag er samtlige formænd for hovedorganisationerne i Danmark i Bruxelles til møder med Margrethe Vestager og de danske medlemmer af Parlamentet.

CETA-aftalen skal til afstemning i handelsudvalget.

Og så sætter en konference fokus på social dumping i vejsektoren.

Vi dækker det hele.

Så stay tuned!

God weekend

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu