Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Ugen der gik i EU: du får overblikket lige her

Hvordan skal EU udvikle sig fremover. I denne uge kom Juncker med en hvidbog, der oplister fem veje at gå. En sejr i kampen mod kræftfremkaldende stoffer på arbejdspladser. Og så begyndte det politiske slagsmål om sociale ydelser over grænser med Troels Lund Poulsen til ministerrådsmøde i Bruxelles. 
03. mar. 2017Ugen der gik i EU | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Denne uge bød på de helt store perspektiver.

Juncker fremlagde en hvidbog, som oplister fem veje, EU kan udvikle sig i forhold til. Nu er det op til stats- og regeringslederne at vælge, hvilken eller hvilke veje, de ønsker at EU skal gå. Hvad betyder det for arbejdsmarkedsområdet? Læs mere om tankerne om fremtiden for EU.

Ugen bød også på en vigtig sejr for arbejdsmiljøet. Trods meget ihærdig lobby fra industrien vedtog Europa-Parlamentets beskæftigelsesudvalg en betænkning, som opfordrer Kommissionen til at være mere ambitiøse i deres indsats. Få et indblik i den massive lobby.

I dag er Troels Lund Poulsen i Bruxelles. Her skal han lægge arm med de andre beskæftigelsesministre om sociale ydelser, ikke mindst børnecheck og børnepenge. Læs her om han har grund til at være optimistisk.

EU’s handelsministre mødes også i dag. De skal blandt andet behandle spørgsmålet om en international domstol, der skal dømme i tvister på handelsområdet. Læs mere om Kommissionens tanker – og hvordan Trump trækker i den helt modsatte retning – her.

Næste uge:

I næste uge mødes stats- og regeringslederne til topmøde. På programmet er blandt andet strategien for det Indre Marked, EU’s handelspolitik og så genvalget af Donald Tusk som formand for Det Europæiske Råd – som noget lidt specielt støttes han ikke af sit hjemland Polen.

Onsdag den 8. marts mødes Kommissionen med de sociale parter til topmødet ”Europas fremtid: kortlægning af kursen mod vækst, beskæftigelse og retfærdighed". På mødet skal drøftes, hvordan arbejde kan fremme generel øget beskæftigelse og social inklusion, nye former for arbejde og fremtidens industri, samt hvordan den sociale søjle kan spille sammen med arbejdsmarkedets parter.

Samme dag er det Kvindernes Internationale Kampdag – af samme grund er der mange ligestillings-events i Bruxelles. 

Europa-Parlamentets udvalg holder også møder. Blandt andet er revisionen af udstationeringsdirektivet igen til behandling.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu