Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Flertal for lov til beskyttelse af whistleblowers i Frankrig

Mens Europa-Parlamentet er på vej til at kaste sig over at behandle spørgsmålet om bedre beskyttelse af whistleblowers og mens Kommissionen har annonceret, at den vil komme med tiltag på området, så er der nu flertal for at indføre ny beskyttende lov i Frankrig.
10. nov. 2016Whistleblowers | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
En række europæiske lande, blandt andet Irland, har indført national lovgivning, som skal beskytte ansatte, der afslører ulovligheder eller ureglmæssigheder. 

Nu er Frankrig klar til at følge trop. 

Onsdag stemte et flertal for, at finansminister Michel Sapin kan gå videre med sin åbenhedspakke, som også rummer en bedre beskyttelse. Det rapporterer Le Monde her.

Det franske lovforslag har tidligere været kritiseret for ikke at gå langt nok – se blandt andet kritikken fra Transperency International her – men vil om alle omstændigheder være med til at øge presset i Bruxelles. 

Her skal Europa-Parlamentets retsudvalg snart igang med behandlingen af spørgsmålet. Dette udvalg har netop valgt de ordførere, som skal sørge for behandlingen og være pennefører på udvalgets rapport.

Kommissionen har også lovet at komme med dels en undersøgelse og dels konkrete udspil på onmrådet til næste år. 

Også den tredje EU-insitution, Ministerrådet, har på et møde i oktober signaleret, at der bør gøres mere for at beskytte whistleblowers.

Som vi tidligere har skrevet her på fagligt.eu er der også en stor faglig kampagne for bedre beskyttelse af whistleblowers i gang - læs mere om den kampagne.

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu