Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Øget pres på Kommissionen: indfør bedre beskyttelse af whistleblowers

En række politiske grupper i Europa-Parlamentet beder nu direkte Kommissionen om at komme med et direktiv for at styrke beskyttelsen af whistleblowers. Samtidig løfter Sverige nu sløret for deres kommende lovgivning på området og i denne uge kører Transparency International kampagne for en bedre beskyttelse på EU-niveau.
21. nov. 2016Whistleblowers | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Vindene i Bruxelles blæser mod bedre beskyttelse af whistleblowers.

I sidste uge holdt både GUE/NGL-gruppen samt den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet konferencer. Sammen med Den Grønne Gruppe og ALDE-gruppen markerer de sig med ønske om bedre beskyttelse.

Den socialdemokratiske gruppe tegner til – ligesom Den Grønne Gruppe – at ville have Kommissionen til at komme med et direktiv på området.

Kommissionen har allerede meldt ud, at den går i gang med at analysere behovet næste år og vil komme med tiltag i 2017.

En række medlemslande styrker på nationalt niveau beskyttelsen i denne tid. Frankrig vedtog en lov i forrige uge og i sidste uge løftede Sverige sløret for deres planer på området (læs mere her). Det øger kun opmærksomheden på problemet, som i følge en ny måling er noget, som optager borgerne i EU-landene (du finder den her). 

Også fra faglig side er der et pres for bedre beskyttelse. Den fælles faglige underskriftsindsamling (du finder den her) buldrer derudad. Den Europæiske Faglige Sammenslutning har netop meldt ud, at den mener at en bedre beskyttelse på EU-plan både skal være gennem lovgivning og indgå som en del af den kommende søjle for sociale rettigheder (læs mere her).

Og fra organisationer som Transparency International rettes fokus også mod EU-niveau. Organisationen lancerer i denne uge er større kampagne rettet mod EU-systemet (du finder den her). 

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu