Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Ny lov til at beskytte whistleblowers nu trådt i kraft i Sverige

Det skal være slut med, at ansatte bliver udsat for repressalier, hvis de optræder som whistleblowers. Det er sigtet med en ny lov i Sverige. En lov, der øger presset på EU i forhold til at indføre bedre europæisk beskyttelse. Fra fagligt hold i Sverige kritiseres den nye lov dog for at være for vag.
04. jan. 2017Whistleblowers | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Her fra nytår bliver det sværere for arbejdsgivere at true eller udsætte ansatte for represalier, hvis de fungerer som whistleblowers og afslører konkrete forhold, som er uregelmæssige.

Læs mere om loven her.

Også Frankrig vedtog i efteråret en national lovgivning. 

De nye tiltag lægger et pres på EU for en samlet bedre europæisk beskyttelse. Læs mere her.

Kommissionen har lovet at komme med en undersøgelse af behovet samt tiltag på området i 2017. Europa-Parlamentets retsudvalg er også på vej med betænkning.

I Sverige er fra faglig side kritik af, at den nye nationale lovgivning. Den er for vag i formuleringerne og rummer for mange gråzoner, lyder det blandt andet fra svensk LO. Læs mere her.


 

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu