Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF og Akademikernes redaktion i Bruxelles hver dag.

Efter afgørelse i LuxLeaks-sag: Vestager støtter whistleblowers

I går stadfæstede domstolen i Luxemburg sin tidligere dom over de whistleblowers, som afslørede LuxLeaks skattefinterne. Straffen blev dog nedsat. Op til afgørelsen meldte Margrethe Vestager ud, at hun mener, whistleblowers bidrager med noget positivt.
16. mar. 2017Whistleblowers | Af Sune Knudsen

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Ikea, Apple, Pepsi...

Listen over virksomheder, der brugte Luxemburg som station til at reducere skattebetalingen, er lang.

I denne uge kom afgørelsen i den appelsag, der kørte i forhold til de whistleblowers, som afslørede dette skatte set-up.

Deres straf blevet nedsat – men frikendt blev de ikke. Læs mere her.

Derfor fortsætter en lang række organisationer og faglige kræfter med at presse på for en bedre beskyttelse af whistleblowers på europæisk niveau.

Kommissionen kører for tiden en høring for at vurdere behovet.

Og i denne uge kom der signaler fra den danske kommissær, Margrethe Vestager, som må skabe lidt optimisme blandt tilhængerne af bedre beskyttelse.

På et pressemøde sagde hun, at hun synes, at LuxLeaks afsløringerne var en god ting og at det generelt er godt, når whistleblowers kan træde frem med viden – læs hvad hun sagde her.

Et nyt system på hendes eget konkurrence-område skal også gøre det lettere for whistleblowers, som vil afsløre ulovlige karteller. Læs mere her.  

Fagligt.EU er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.EU drives i et samarbejde mellem LO, FTF og Akademikerne. Redaktionen sidder på

fagbevægelsens fælles kontor i Bruxelles og kan kontaktes på rani@danishunions.eu